O nas

Šaleška harmonika - Robert Goličnik

ŠALEŠKA HARMONIKA je nastala z namenom, da ohranjamo in spodbujamo igranje diatonične harmonike.

Tekmovanja so zelo pomembna za razvoj harmonikarja, zato smo se odločili, da tudi v Šaleški dolini organiziramo harmonikarsko tekmovanje za POKAL ŠALEŠKE DOLINE.
Pobudo so podrle vse tri občine MO Velenje, občina Šoštanj in občina Šmartno ob Paki, saj je to hkrati tudi priložnost aktivnega pospeševanja turizma.

Tekmovanje se je pričelo 2022 in že na prvo smo pritegnili številne tekmovalce iz vse Slovenije. V veliko veselje nam je, da sodelujemo z najprestižnejšim in najstarejšim tekmovanjem ZLATO HARMONIKO LJUBEČNE.

Harmonikarsko tekmovanje za pokal Šaleške doline je sicer popolnoma samostojno tekmovanje, odbor ZH LJUBEČNE pa je sprejel odločitev, da na našem tekmovanju istočasno poteka tudi predizbor za njihovo finale. Podpora številnih učiteljev diatonične harmonike nam veliko pomeni in veseli nas, da se s svojimi učenci in njihovimi starši z veseljem vračajo v Topolšico, ki je gostiteljica tekmovanja. Tekmovanje poteka v sklopu vsakoletnih dnevov praznovanja krajevnega praznika v Topolšici, kamor privabijo množice ljudi od vsepovsod.

Zahvaljujemo se gostiteljici občini Šoštanj in županu Borisu Goličniku, KS Topolšica in predsednici Petri Lipičnik, MO Velenje in županu Petru Dermolu ter občini Šmartno ob Paki in županu Janku Kopušarju za pomoč pri organizaciji in podporo.

Robert Goličnik
predsednik Šaleške harmonike